На територията на Китай отново избухна епидемия от коронавирус заради нов щам

...
На територията на Китай отново избухна епидемия от коронавирус заради нов щам
Коментари Харесай

Крематориумите работят 24/7: Смъртността от коронавируса се е увеличила критично в Китай

На територията на Китай още веднъж избухна епидемия от коронавирус заради нов вариант JN.1. Смъртността в страната пораства. Това съобщава Daily Star.

Отбелязва се, че китайските крематориуми, по отношение на увеличението на броя на смъртните случаи от заболяването, работят нон-стоп, 24 часа в денонощието и обстановката единствено се утежнява.

Прави усещане, че вариантът на ковид, наименуван JN.1, през последния месец обхвана съвсем целия свят и стана преобладаващ в доста страни. Великобритания и Китай са измежду тези, където се записва най-често.

В отчета на Световната здравна организация се показва, че този вариант е систематизиран като обособен вид на заболяването, който не е обвързван с други.

„ През последните седмици JN.1 продължи да се записва в доста страни, разпространяването му бързо нараства в международен мащаб и сега съставлява голямото болшинство от потомците на BA.2.86, регистрирани в GISAID “, се споделя в отчета.

Жителите на град Хенан споделят пред кореспонденти от локални издания, че обстановката е доста неприятна, заради което държавните крематориуми са минали на 24-часов режим на работа. Общо в града има осем такива крематориума и това плаши популацията.

„ Държавните морги на погребални домове не могат да отговорят на потребностите на обществеността. Много частни погребални домове се отвориха през последните три години и бизнесът процъфтява. Броят на локалните погребения се усили фрапантно. Сега крематориумите са отворени всеки ден и труповете, очакващи кремация, са сложени във фризери. Опашката за кремация лишава доста време “, споделя мъж с фамилия Джоу.

В публикацията се споделя, че някои източници настояват, че сега в страната има 118 977 позитивни теста за ковид и 7557 пациенти са в сериозно положение, макар че няма точни данни за смъртните случаи в страната.

Подобна обстановка се следи и в Индия, само че Раджив Джаядеван, съпредседател на работната група за ковид на Националната индийска здравна асоциация, се опита да омаловажи обстановката.

" Както се очакваше, бяха обявени няколко смъртни случая, само че множеството случаи не изискваха хоспитализация. Тежки случаи на болестта се следят най-вече при възрастни хора и такива със съпътстващи болести ", се споделя в отчета.

Има опция този вариант да се е популяризирал във всички страни, където към момента има проблеми с ковид.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР